Uutiset

Edari cupista ulos Imatralta komea voitto

26.10.2014

BB-88 miehet selvisivät Suomen cupissa 4:nnelle kierrokselle saakka. 19.10. Sysmässä pelattu ottelu Pohjois-Suomen kakkosen kärkiporukkaa Kellon Lyöntiä vastaan pudotti BB-88:n cupista pois. KeLy Oulun kupeesta oli kova joukkue, kuten oletettiinkin. Vielä pari kautta sitten moninkertaisessa mestari-SSV:ssä pelannut Jukka Kinnunen oli melkoinen alakerran liideri. Myös muuten joukkue oli kauttaaltaan vahva – hyvinkin Kaakkois-Suomen kakkosen kärjen tasoa. BB-88 pelasi silti hyvän pelin eikä jatkopaikkakaan kaukana ollut. Peli eteni KeLyn pienessä johtoasemassa. BB:n 1. erässä saama vitosen jäähy ei sentään ratkaissut peliä vaan maalit jäähyn aikana menivät tasan 1-1. Viimeisessä erässä BB tasoitti ottelun 6-6:een eikä loppuminuuteilla maaleja nähty. Jatkoaika toi kuitenkin noin kolmen minuutin kohdalla ratkaisun , kun KeLyn isokokoinen Juho Krankka väänsi pallon väkisin sysmäläismaaliin. Näin pääsivät pohjoisen miehet pitkälle kotimatkalle jatkopaikka plakkarissa. Tehokkainta sysmäläispeliä esittivät Matti Korhonen ja Timo Siltanen.

Sarja jatkui perjantai-iltana 24.10. Imatran Voiman vieraana. Voiman alku ei ole ollut aivan odotettu, joukkuetta pidettiin jopa lohkon ennakkosuosikkina. Imatran Urheilutalo on kuitenkin vaikea paikka, eikä BB-88 ole siellä usein onnistunut. Nyt oli esitys mitä mainioin. Muuten tasaisessa ottelussa BB:n hyökkäyspään pallollinen tekeminen oli vahvaa ja sarjapisteet napattiin Imatralta lukemin 5-10 (1-2, 1-2, 3-6).

Matti Korhonen vei sysmäläiset johtoon jo kolmannella minuutilla Petteri Häkkisen syötöstä. Voima kuittasi lähes heti. Eräjohdon tekaisi kuitenkin Mikko Salonen, syöttäjänä Lauri Palvaila. Toisessa erässä verkkoa pöllyttivät Timo Siltanen ja  Akseli Uutela. Nuoren miehen ratkaisu oli jäätävä – pallo veskarin jalkojen välistä maaliin. Toiselle erätauolle mentiin sysmäläisjohdossa 2-4.

Päätöserässä Petteri Häkkinen ja Matti Korhonen järjestivät BB:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Seuraavaksi loisti BB:n maalivahti Ville Vilen torjumalla rankkarin. Maalivahtipeli oli muutenkin todella hyvää. Seuraavilla minuuteilla Voima tuli vielä. Mutta edes maalin päähän tuleminen tilanteessa 5-6 ei saanut sysmäläisrivejä nyt sekaisin. Pian Mikko Salonen ja Teppo Vettenranta pääsivät vastaiskuun ja jälkimmäinen maalasi vuorenvarmasti.

Loppuminuuteilla BB kaunisteli lukemia ja maalivahti Vilen pääsi myös tilastoihin syöttämällä pallon Mikko Saloselle, joka teki 5-9 tyhjiin vaikka vastustaja rikkoikin. Aivan lopussa Voima otti vielä jäähynkin ja Petteri Häkkinen teki ylivoimalla loppulukemat 5-10 11 sekuntia ennen päätössummeria. Maaleja teki kaikkiaan seitsemän pelaajaa Matti Korhosen tehdessä mainiot 2+3 tehot. Neljän kierroksen jälkeen BB on viidessä pisteessä. 31.10. vieraaksi Sysmään saapuu sarjan ehdotonta parhaimmistoa oleva PoNoVo Lappeenrannasta.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023