Uutiset

Top Team vei pisteet BB-88:lta

19.10.2014

Perjantai-iltainen 2. divarin salibandyottelu BB-88:n ja savonlinnalaisen Top Teamin välillä oli hyvätasoinen vääntö. Top Team oli aloittanut sarjan kahdella murskavoitolla, joten kovaa vastustajaa Päijänne-Areenalle odotettiinkin. BB:n pallollinen peli on kehittynyt ja välillä savonlinnalaiset olivat vahvasti puolustuskannalla sysmäläisten nopean pelin kulkiessa. Savonlinnalaisvahdilla oli kiireinen ilta, mutta hän oli illan sankari. Runsaampia paikkojaan ei BB pystynyt hyödyntämään vaan tällä kertaa ei aina osuttu edes tyhjiin. Top Team taas hyödynsi harvemmat paikkansa tehokkaasti ja varsinkin Aleksi Ahokkaan nerokkaat syötöt olivat myrkkyä kotijoukkueelle. 3. erässä ratkaisut tulivat erikoistilanteista ja niiden johdosta kotijoukkueen pelaajat ja yleisö kävivät melko lämpiminä.

Jos tähän saakka oltiin kauden tuomarityöskentelyyn tyytyväisiä, niin nyt jotkut ratkaisut herättivät pieniä kysymysmerkkejä. Sinänsä tilanteet menivät tasoihin. Molemmat saivat kaksi pikkukakkosen rangaistusta ja molempien ylivoimat rankaisivat aina vastustajaa. Molemmille myös vihellettiin yksi rangaistuslaukaus, sen Top Team onnistui hyödyntämään. Loppunumerot pelissä olivat savonlinnlaisvoitto 5-8 (1-1, 1-2, 3-5).

BB:n Petteri Häkkinen aloitti maalinteon ylivoimalla noin neljän minuutin kohdalla. Pari erää mentiin vähämaalisesti. BB sai enemmän paikkoja mutta Top Teamin veskarin ohittaminen oli vaikeaa. Savonlinnalaiset iskivät kaksi eri kertaa maalin edestä terävästi pallon ilmasta verkkoon.

Viimeisessä erässä Top Team karkasi kahden maalin johtoon. 52. minuutin paikkeilla BB iski Häkkisen ja Mikko Salosen nopeilla maaleilla tilanteen tasoihin 5-5. Kaikki näytti sysmäläisittäin hyvältä. Karvaus oli muutettu erittäin aggressiiviseksi ja etenkin 3. kentän duunari Joonas Jokinen sekä Petteri Häkkinen nopeudellaan hämmensivät kokenutta Savonlinnan puolustusta. Sitten astuivat tuomariratkaisut ja erikoistilanteet kuvaan. Top Teamille vihellettiin rankkari ja sen se hyödynsi. Muutamaa minuuttia myöhemmin tuli eniten ihmetystä herättänyt tilanne, kun kovaa karvannut Joonas Jokinen vihellettiin jälkikäteen istunnolle. Sysmäläisittäin katsoen tapahtui törmäys ja Top Teamin pelaaja loukkasi hieman jalkaansa jääden maahan. Tässä vaiheessa ei tuomaripari näyttänyt reagoivan. Kun mies pysyi maassa, vihellettiin peli poikki huomattavasti myöhemmin ja hetken neuvottelun jälkeen sysmäläinen jäähylle. Tämä kuumensi pelaajat ja yleisön. Ilmeisesti hyöty oli päällä mutta tuomarin käsi ei ollut pystyssä jäähyn merkiksi.

Ylivoimansa Top Team hyödynsi ja ottelu alkoi olla kotijoukkueen osalta taputeltu. Lopussa vastustaja kaunisteli voittonumeronsa 5-8:aan. Näin hyvä esitys ei tuonut pisteitä plakkariin mutta vielä on edessä sunnuntainen cupin 4:nnen kierroksen ottelu.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023