Uutiset

BB-88:lla hieno avausviikonloppu

06.10.2014

Salibandykausi alkoi taas toden teolla menneenä viikonloppuna. Bandy Boys -88:n miehet joutuivat heti pelaamaan kahden ottelun viikonvaihteen. Sarjakausi 2. divarissa alkoi perjantai-iltana Lappeenrannassa. Suomen cupissa oltiin selvitty 3. kierrokselle ja sunnuntaina pelattiin kotihallissa vantaalaista Greasersia vastaan. Molemmista otteluista naarattiin voitot. Kun samaan aikaan C2-pojat aloittivat oman sarjansa Pyhtäällä kahdella voitolla, oli viikonloppu mennyt tuloksellisesti nappiin.

Lappeenrannassa oli vastassa sysmäläisille täysin tuntematon kolmosesta tullut sarjanousija Tyrin Kaiken. Humoristisesta nimestä huolimatta odoteltiin kovaa vastusta, ovathan lappeenrantalaiset joukkueet yleensä osoittautuneet vahvoiksi. BB:n lähtökohta ei ollut paras mahdollinen, sillä pieniä loukkaantumisia oli riesana. Lopulta puolustuksen tukipylväs Teppo Vettenranta huili viikonlopun molemmat pelit penkillä pelin sujuessa muiltakin. Käytössä oli siis vain 12 kenttäpelaajaa mutta enempää ei löytynyt vastustajaltakaan. Alku oli tunnusteleva. Tyrin Kaiken ei alkanut karvaamaan juuri ollenkaan ja BB sai treenata pallollista peliä. Lappeenrantalaiset menivät johtoon mutta avauserän loppupuolella BB lapioi nopeaan tahtiin neljä komeaa maalia ja johto erän lopussa oli 5-1.

2. erä oli hankalin, kun luultiin pelin olevan jo ohi. Päätöserän loppupuolella peli pantiin pakettiin ja voittonumerot olivat sysmäläisille 11-5. Ottelu ei lopulta ollut kovimpia mitä kakkosessa on pelattu ja vastustajalla lienee sarjassa paljon töitä, jos mielii pisteitä napsia. Teemu Vettenranta tehoili 2+4, Matti Korhonen 4+0 ja Mikko Salonen 3+1.

Cupin ottelu Päijänne-Areenalla etelän 2. divarilaista Greasersia vastaan oli tiukka. Vastustaja oli yhtä tuntematon kuin perjantaina. Se oli melko fyysinen joukkue ja heitteli paljon sysmäläismaalille kukkupalloja, joissa nuoret sysmäläispakit saivat taistella tosissaan. Molemmat kävivät vuorollaan johdossa. BB nousi ottelussa riemastuttavaan voittoon viimeisen erän loppupuolella Mikko Salosen, Timo Siltasen ja Lauri Palvailan maaleilla. Lopputulos oli 7-5. Matti Korhonen (1+3) oli tehokkain ja viikonlopun molemmat pelit pelannut Perttu Mäkelä oli maalissa mies paikallaan. Teppo Vettenrannan puuttuessa Lauri Palvaila otti alakerran herruuden ja oli vahvasti myös ratkaisemassa peliä tehoin 1+1.

Menestys cupissa tietää lisää otteluita. Seuraava kierros onkin valtakunnallinen ja vastusta voidaan saada jo vaikkapa 1. divarista. Jännitystä aiheuttaa saadaanko koti- vai vieraspeli. Ennen sitä on kuitenkin sarjassa kaksi kotipeliä tulevina perjantai-iltoina. 10.10. tulee kotiavaukseen aina sytyttävä vastus eli Kotkan Reipas. Sen ykköskentässä esiintyy BB:n kasvatti Matti Virtanen. 17.10. vastaan tulee yksi ennakkosuosikeista Savonlinnan Top Team. Kahden voiton viikonlopun jälkeen on hyvä lähteä jatkamaan pelejä.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023