Uutiset

BB-88:n D-tytöt aluemestaruuteen

29.03.2014

Lauantaina kamppailtiin Sysmässä salibandyn D-tyttöjen Itä-Suomen aluemestaruudesta. Mukana oli neljä parasta tyttöjoukkuetta Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan alueelta. Alkusarjan oli jo sysmäläisjoukkue vienyt nimiinsä. Nyt pelatut neljän joukkueen finaalit olivat erittäin tasaiset. Niin pronssi- kuin loppuottelukin olivat varsinaisen peliajan jälkeen tasanumeroissa. Pronssiottelu LeBan ja SB Heinolan välillä oli tasan vielä jatkoeränkin jälkeen ja lopulta LeBa vei pronssit Kontiolahdelle pitkän rankkarikisan jälkeen. Finaalissa kotijoukkue BB-88 ja kotkalainen Crackers tarjosivat päivän vauhdikkainta ja kovinta vääntöä loppuun saakka. Finaali ratkesi sysmäläisille jatkoerän toisella minuutilla numeroin 5-4.

Ensimmäisessä välierässä naapurit BB-88 ja SB Heinola selvittelivät välejään. Kotijoukkueen murskaava alku toi 4-0 johdon jo ensimmäisessä erässä. Heinola pääsi maalaamaan ensimmäisen kerran vasta kuusi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Noin minuutti ennen summeria se teki toisenkin kavennuksen, mutta finaaliin marssi selkeästi BB-88 numeroin 5-2. Ottelussa lammilaiset kaksoisedustuspelaajat olivat Annu Selinummen johdolla liekeissä ja hän olikin mukana kaikissa viidessä maalissa. Maininnan ansaitsee myös BB:n tiukka puolustus sekä mainio maalivahti Sille Sinor, joka myös syötti yhden maalin.

Toisessa välierässä Crackers pudotti pienenä ennakkosuosikkina pidetyn LeBan lukemin 4-2. Lieko pitkä matka hieman hyydyttänyt pohjoiskarjalalaisia. Häviäjien kamppailu pronssista oli tasainen. Heinola ja LeBa tasasivat maalit 5-5 ja lopulta noin kymmenennen parin jälkeen rankkarikisassa voittajaksi varmistui LeBa.

Finalistijoukkueet BB-88 ja Crackers joutuivat odottelemaan omaa peliään pitkän pronssipelin vuoksi. Verrattain lyhyellä lämmittelyllä finaali laitettiin käyntiin. Molemmat tulivat kuitenkin peliin todella hyvällä sykkeellä. Tuomarit antoivat tyttöjen pelata finaalin arvolle sopivasti melko fyysistä peliä. Ottelu pysyi silti siistinä ja vain Crackers kärsi yhden jäähyrangaistuksen. Crackers piti jopa kahdella pelaajalla Annu Selinummea mutta ratkaisijoiksi finaalissa kohosikin muita pelaajia.

Kotijoukkueen alku oli taas vahva ja ajassa 5.22 Nelli Salmio tunkeutui etukulmalle maalintekoon, syöttäjänä oli Elli Laine. Kohta perään Annu Selinummi sai ainoan kerran vähän enemmän tilaa ja vei BB:n 2-0 johtoon. Crackersin vaarallinen Nelli Paananen kavensi eränumeroiksi 2-1. Toisen erän alkupuolella Crackers karkasi kahdessa minuutissa johtoon. Tästä ei kotijoukkue häkeltynyt. Pelin puolivälissä Juulia Alen pääsi puolittain läpi ja sijoitti varmasti tasoituksen 3-3. Ajassa 27.28 Nelli Salmio kapteenina toimineen Kaie Sinorin syötöstä vei sysmäläisjoukkueen uudelleen johtoon. Viimeinen erä oli kovaa taistelua. Crackers nousi ahnaasti karvaamaan mutta varsinkin Minna Mäkelä ja Kaie Sinor BB:n alakerrassa selvittivät tilanteita kylmäpäisesti. Vastustajalla oli lopussa lievä hallinta ja ilman maalivahtia 15 sekuntia ennen loppua se survoi tasoituksen 4-4:ään. Pettymys lähellä olleen voiton menettämisestä ei silti näkynyt jatkoerän alussa. Crackers ei kunnon maalipaikkoja ehtinyt saada. Jo erän alkuminuutilla sen sijaan kotijoukkue sai hässäkkää kotkalaismaalille. Ajassa 46.38 tuli mestaruuden arvoinen ratkaisu, kun Elli Laine siirsi pallon Crackersin verkkoon. Syöttäjänä toimi Nelli Salmio. Näin alkusarjan voittaja BB-88 osoitti vahvuutensa myös alueen finaalissa.

Mestaruuden BB-88:lle toi seuraava joukkue: mv Sille Sinor, Inka Merisalo, Annu Selinummi, Henni Hakala, Nette Rimpioja, Ella Siltanen, Minna Mäkelä, Nelli Salmio, Kaie Sinor, Juulia Alen, Martta Airola, Elli Laine, Annika Vitie, Wilma Helminen ja Iina Salminen.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023