Uutiset

BB-88 miehet jatkaa 2. divisioonassa

24.03.2014

BB-88 miesten edustusjoukkueen vaihteleva ja niukkoja tappioita tuonut kausi päättyi karsintaan sarjapaikasta. Vastaan tuli Kaakkois-Suomen 3. divarin toiseksi paras, kausalalainen SC Jenga. Paras kolmesta pelatun sarjan selvitti BB-88 viikonvaihteen kahdessa ottelussa. Avausottelu lauantaina Kouvolassa pysyi melko tasaisena sysmäläisten korjatessa voiton numeroin 4-7. Kotikentällä sunnuntaina BB-88 näytti sarjatasojen eron murskaten SC Jengan numeroin 16-2. Näin BB-88:n sarjapaikka säilyi eikä kolmatta ottelua tarvita.

Lauantain ottelu pelattiin hyvissä puitteissa Kouvolan Mansikka-ahon parketilla. Jenga halusi viedä ottelun parkettikentälle, vaikka ei voinut omalla pienellä parketillaan pelata. Tästä kausalalaiset saivatkin pientä etua ja avauserää lukuunottamatta haastoivat BB:n varsin hyvin. 1. erässä Jenga pelasi passiivisesti BB-88:n pitäessä palloa mielin määrin. Erä päättyikin BB:lle 1-5. Tämän jälkeen vastustaja aloitti vasta pelin. Kun sysmäläiset eivät runsaammista paikoista huolimatta onnistuneet, olikin peli kahden erän jälkeen numeroissa 3-5. Päätöserässäkin Jenga oli virkeä, mutta maalin päähän ei vastustajaa päästetty. Tilanteita se kyllä kehitteli ja Ville Vilen sai sysmäläismaalilla venyä ottelun loppuvaiheissa useita kertoja. Onnistuneen maalivahtipelin myötä peli kuitenkin hoideltiin numeroin 4-7. Mikko Salosta ei vastustaja saanut pideltyä ja hän nakutti tehot 5+0.

Kotiotteluun Sysmään BB sai jokseenkin koko rosterin. Timo Vettenranta paranteli kantapäätään penkillä mutta täysi kolme kentällistä miehiä löytyi. Maaliin meni Oskari Peltola. Hieman pienemmällä kokoonpanolla pelaavan Jengan odotettiin väsyvän vuorokauden sisään pelatussa toisessa täysiaikaisessa pelissä. Jenga taisteli vielä yhden hyvän erän vaikka BB johtikin 20 minuuttisen jälkeen 3-1. Kun heti toisen alkuun BB teki 4-1 johdon, taisi vastustajan selkäranka napsahtaa. Jatkossa BB-88 teki jokseenkin mitä halusi kentällä ja loppunumeroiksi tulivat tylyt 16-2. Jengan kunniaksi on sanottava, että se yritti rehdisti loppuun asti eikä ryhtynyt kyykkimään oman maalin edessä. Tämä osaltaan selittää loppunumeroita. Torjuntoja kertyi molemmille veskareille suunnilleen saman verran mutta tämä ei kerro täyttä totuutta ottelun kulusta. BB:n rakentamiin kuvioihin ei vastustajan maalivahdilla usein ollut mitään sanottavaa. Varman ja onnistuneen pelin pelasi silti myös sysmäläismaalilla Oskari Peltola.

Ottelu näytti 2. divarin tuoman rutiinin ja tottumuksen tehokkaaseen peliaikaan. Jengan liike hiipui pakosti loppua kohden, sen sijaan BB:llä jalka kulki peräkkäisinä päivinäkin mainiosti. BB oli uusinut hyökkäysketjujaan mutta hyvin kulki peli kaikilla. Tehojakin tuli lähes koko joukkueelle. Ykkösketjussa sunnuntaina Mikko Salonen paukutti pisteet 4+3 ja Teemu Vettenranta 4+2.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023