Uutiset

BB-88 naiset eivät jatkoon karsinnasta

20.03.2014

BB-88:n salibandynaiset pääsivät onnistuneen kauden päätteeksi 15.3. pelattuun jatkokarsintaan. Mukana oli myös kaakon ykkönen Sudet sekä Savo-Karjalasta TuuU sekä TuuU II. Molemmat tulevat Joensuun seudulta. Karsinnassa kaudelta tutut tasaiset pelit jatkuivat. Jatkoonkin olisi ollut täydet saumat, mutta kokemus vei tällä kertaa voiton. Useita sarjajyriä sisältäneet TuuU II sekä Sudet pääsivät karsinnasta edelleen valtakunnalliseen loppukarsintaan.

Aivan parhaalla kokoonpanolla ei kauden tärkeimpiin peleihin päästy. Erilaisia isompia ja pienempiä vammoja oli monella ja puolta porukasta teippailtiin aamulla. Laaja rinki Heinolan rinnakkaispelaajien avulla kuitenkin mahdollisti jopa joidenkin pelaajien huilimisen. Esimerkiksi Kaisa Kotilainen tuli mukaan tuoreilla jaloilla vasta toiseen peliin ja olikin sen jälkeen päivän parhaimpia kahdella maalilla. Otteluiden kulku oli melko erikoinen. Alut ja loput olivat sysmäläisjoukkueelle vaikeita. Koko kaudellakin tutuksi tullut herääminen peliin tapahtui vasta alkuhetkien jälkeen. Ottelujen lopuissa oli vedettävä riskillä ja vastustajat pääsivät siksi rokottamaan viime hetken maaleilla. BB ei maalannutkaan kertaakaan peleissä viiden ensimmäisen ja viimeisen minuutin aikana. Vastustajat sen sijaan useita kertoja. Ottelujen keskellä BB taas oli hyvin pelillä ja hallitsikin monin paikoin kenttätapahtumia. Se teki myös maaleja selvästi vastustajia enemmän tuona aikana.

Ratkaisuhetkillä tuli esiin myös pelaaminen parketilla, joka suurimmalle osalle on harjoittelun puutteen takia outoa. Liitto vei turnauksen melkoisesti pomppivalle Kuusankosken urheilutalon parketille ja vastustajat pääsivätkin kuittaamaan pari ratkaisevaa osumaa parkettipomppujen jälkeen.

Ensin tuli vastaan rutinoitunut Sudet. Se oli edelleen sysmäläisille liian vaikea vastustaja vaikka sen vahvuudet saatiinkin aika mukavasti pois. Tässä pelissä tuli esiin parketti, joka Susille oli paljon tutumpi alusta. Kovan vauhdin vuoksi peli meni välillä koheltamiseksi ja sähläämiseksi. Pari parketin tuomaa pallon pomppimista Sudet hyödynsi. Alku oli vaikeahko mutta toisessa erässä BB nousi tasoihin Sanna Keinosen ja Susanna Laurilan maaleilla. Ratkaisut tulivat viimeisillä minuuteilla. Sudet siirtyi 4-3 johtoon pelialustan näytettyä huonoja puoliaan sysmäläisille. Viime sekunneilla Sudet teki tyhjiin loppunumerot 5-3.

Toisessa ottelussa oli jo voittopakko, koska BB:llä ei ollut alkulohkon voittajille kuuluvaa lähtöpistettä. Vastustaja TuuU II tiedettiin erittäin rutinoituneeksi mukana jopa kaksinkertainen maailmanmestari takavuosilta. Myös Savo-Karjalan tehokkain pistekone joukkueelta löytyi. Kyseinen rightin puolen pelaaja käytännössä ratkaisikin pelin. Alussa BB ei saanut vetoja peitettyä ja vastustaja siirtyi alle viiden minuutin 4-0 johtoon. Aikalisällä rivit saatiin kuitenkin kuntoon eikä vaarallinen vastustaja maalannutkaan enää loppuhetkiä lukuun ottamatta. BB:n piristyminen muutti tilanteen jo 1. erän lopussa 4-3:ksi. Toisessa erässä oli etsikkoaika vastustajan vapistessa. Useita hyviä maalipaikkoja saatiin luotua mutta ei palloa verkkoon. 3. erässä peli tasoitettiin ylivoimalla Kaisa Kotilaisen toimesta. Tasapeli ei olisi varmasti riittänyt säilyttämään jatkomahdollisuutta, niinpä voittoa oli haettava. Seuraus oli vastustajan voittomaali 5-4 erän lopussa.  Näin ottelusta jäi käteen pettymys vaikka 40 minuuttia kovaa vastustajaa ja karsinnan voittajaa pystyttiin viemään.

Viimeinen ottelu TuuU:n nuorempaa edustusjoukkuetta vastaan oli merkityksetön, sillä Sudet ja TuuU II olivat varmistaneet jatkon. Pelipaikkoja sekoiteltiin mutta vielä onneksi löytyi kolhujen jälkeen juoksemaankin kykeneviä. Maalivahdin paikan otti ykkösveskari Hanna Kempiltä Riikka Kemppi, joka oli kaudella pelannut vain kolme peliä. Hän onnistuikin mainiosti. Vastustaja oli BB:n kaltainen nuori ja pelaava joukkue. Avausmaalin teki TuuU mutta BB meni 3-1 johtoon. Vastustajan maalivahti loukkaantui maalinedushässäkässä ja joutui ambulanssiin. Maalivahdin vaihdosta TuuU saikin yllättäen lisää virtaa ja tasoitti pelin. Ottelu oli jo päättymässä tasan 3-3, kun TuuU:n pelaaja karkasi vaarattoman näköisestä hyökkäyspään menetyksestä puolittaiseen läpiajoon ja ottelu päättyi TuuU:lle 4-3.

Kuusankoskella Susanna Laurila oli tehokkain tekemällä tehot 1+3. Hän myös nousi koko kauden pistepörssissä ykköseksi. Kauden peleissä BB:ltä löytyi tehoja laajalla rintamalla. Samalla tämä oli myös joukkueen heikkous, sillä muilta kärkijoukkueilta löytyi pyssyjä, jotka nakuttelivat tehoja joka peliin. Lohkon kärkikymmenikköön tehotilastossa ei sysmäläisjoukkueen pelaajia päässyt. Sen sijaan sen jälkeen löytyy tasainen rintama BB:n hyökkääjiä. Putoamisen myötä joukkue siirtyi ”kesälomalle”. Joillekin karsinta oli viimeinen seuran edustustehtävä  pitkän taipaleen päätteeksi junioreista naisiin. Uudet haasteet kutsuvat ainakin jo junioreista lähtien kapteenina toiminutta Titta Saarista. Laaja rinki kuitenkin varmistanee, että naisten joukkue sarjaan saadaan myös kaudeksi 2014-15. Uuteen kauteen valmistautuminen aloitettaneen viime kauden tapaan jo huhtikuussa.

06.03.2024Päijät-Hämeen salibandyseurat uudistavat yhteistyöllä alueen lajikulttuuria
13.05.2023BB-88:n joukkueiden kausi 2022-2023